bloggeribloggera.blogg.se

En blogg med hälsotips, pyssel/konst, tankar kring min tro och inblick i min vardag.

Tar hand om mig lite extra

Publicerad 2017-10-24 19:50:00 i Hälsa, Miljön, mat,

Jag har känt mig trött ett par dagar och har därför åter igen börjat tänka på att äta mer grönsaker, ta D-vitamintillskott och motionera ett par gånger per vecka, om så bara promenader. Det är ju sådant som man egentligen behöver göra året om, men under de senaste... månaderna?... har jag inte prioriterat det.
 
I dag handlade jag hem några olika frysta (ekologiska) grönsaker. Jag ska försöka äta en tredjedel grönsaker varje måltid.
 
 
Jag köpte även citroner (faktiskt inte ekologiska, eftersom de var så gräsligt dyra) och färsk ingefära. Ikväll hyvlade jag lite av ingefäran i en tillbringare med vatten och pressade i saft från en citron.
 
Honung köpte jag också (inte flytande, utan "riktig" honung). Det sägs ju vara väldigt hälsosamt, även om jag tänker att honung, precis som exempelvis socker, torde öka insulinpådraget... men man behöver ju inte äta det varje dag.
 
Det kluriga med honungsinköpet var att bestämma mig för vilken sort jag skulle välja. Helst ville jag köpa svensk, ekologisk honung, men det fanns inte på den affären, så det återstod att välja svensk, inte ekologisk eller importerad, ekologisk. Kan man ens kontrollera var bina ska flyga, liksom...?, funderade jag, men jag antar att de kanske samlar nektar från de närmsta blommorna och de vet man ju om de är besprutade eller ej... eller hur bestäms vilken honung som får påstås vara ekologisk eller ej?
    Dessutom önskade jag honung i glas-, inte plastförpackning. Suck!
 
Hur som helst... :) 
 
Jag tänker även dra ned en hel massa på sockerintaget. I går gjorde jag en egen kryddblandning till hälften av köttfärsen, som jag stekte till vår tacosmiddag. Den taccokryddmix, som vi hade köpt, innehöll främst druvsocker. Tyvärr råkade den del av köttfärsen som hade kryddats med min egengjorda kryddblandning bli läskigt stark! Min strupe snördes ihop, så att jag under någon sekund inte kunde andas, så jag slängde den i soporna.
 
I går gick jag min första promenad på länge. Det är mysigt ute nu när frost och lite snö dekorerar stubbar, trädgrenar, nedfallna löv och stenar med mera och luften känns härlig att andas.
 
 
 
Ta hand om Dig, du med! 
Kram från Mita!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela