bloggeribloggera.blogg.se

En blogg med hälsotips, pyssel/konst, tankar kring min tro och inblick i min vardag.

...för det fina som en gång hänt

Publicerad 2014-11-30 17:47:25 i Gud, högtider,

"Vi tänder ett ljus i advent
för det finna som en gång hänt
att Gud, som är stor, ville bli
en vanlig männ'ska som vi."
 
 
(En vers ur en sång som vi sjöng i Söndagsskolans Luciatåg när jag var barn.
Bilden ovan är ett foto av en jättegammal veckotidning, som jag köpt på loppis hos en granne.)
 
Tänk va'! Nu är det advent! 
 
Vi har varit inne i stan i dag, på Skyltsöndag och även ätit en tidig middag på pizzeria tillsammans med ett kompispar och deras barn (tillika två av Widars kompisar). Det var trevligt och lite adventsmysigt! :)
 
Vi är dock ganska trötta idag, Micke och jag. Micke var på den årliga firmafesten igår kväll och själv är jag lite förkyld (igen).
 
Vi har inte så mycket julpynt hemma hos oss. Jag skulle vilja dekorera mer. Kanske det blir - vi får se. Vi har i varje fall ett par adventsljusstakar, två adventsstjärnor, ett par få jultavlor och en adventsljusstake på köksbordet. Jag har även satt en bukett av grankvistar i en vas lite här och där
 
 
och de hyacinter, som jag köpte för kanske en vecka sedan, har börjat slå ut, så det doftar jul när man stiger in genom ytterdörren här hemma. :) Ändå tycker jag att det känns som för lite jul i inredningen här hemma! Jag gissar att röda julgardiner skulle göra stor skillnad. I köket har vi gråblå gardiner (som passar året om, enligt mig). I vardagsrummet har vi inga. Jag funderar på att köpa eller sy riktigt julröda gardinkappor till åtminstone köket, men vi får se om det blir detta år. Man hinner och orkar ju inte precis allt! Suck!... Men det blir ju jul ändå... :)
 
Jag önskar dig en trevlig advent! 
Kram från Mita!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela