bloggeribloggera.blogg.se

En blogg med hälsotips, pyssel/konst, tankar kring min tro och inblick i min vardag.

En man från Taiwan

Publicerad 2016-09-25 10:14:52 i Allmänt,

För några dagar sedan ringde mina föräldrar upp mig och sa att det stod en man utanför kapellet med en cykel med en massa packning. Han verkade undra var han skulle kunna sova under natten, men han verkade inte kunna någon svenska. Kan du prata med honom, undrade de och räckte över deras mobiltelefon till mannen. 
 
Han var inte särskilt bra på engelska, så jag bad honom att vänta, tog med mig barnen och körde dit. 
 
Han hade en kopp kaffe och en Dahlgrens fjällsnäcka i sina händer, som min pappa hade gett honom. Jag frågade varifrån han kom och gapade förvånat när jag fick höra svaret: "From Taiwan." Det hade tagit fyra månader med flyg vissa sträckor. 
 
Från Taiwan?!! Här i vår by i Norrland utanför mina bondska-talande föräldrars bostad! Det kändes konstigt av någon anledning.
 
Nåväl. Vi lyckades fixa en sovplats under tak åt honom. Han hade tält, om jag förstod honom rätt, men ville gärna sova under tak på grund av nattens risk för regn. Han fick sova gratis i omklädningsrummet vid byns fotbollsplan och tackade innan barnen och jg lämnade honom där.
 
Vad häftigt att cykla ensam genom land efter land på jorden! Undrar hur det skulle kännas och vara! Jag frågade honom varför han gjorde det: "Why?" Tyvärr kunde han inte prata engelska ledigt och lätt, men han svarade något om att han ville se Finland och Stockholm.
 
Det var ett intressant möte en i övrigt vanlig vardagskväll! :)
 
PS. Jag fick lov av honom att publicera hans bild på sociala medier, om ni undrar. Även han tog ett foto av mig och mina barn. :) DS.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela