bloggeribloggera.blogg.se

En blogg med hälsotips, pyssel/konst, tankar kring min tro och inblick i min vardag.

Skoterutflykt I vit vintervärld

Publicerad 2016-01-23 15:49:40 i Allmänt,

Under cirka två veckor är jag inte ledig längre än en dag i sträck. I dag är en ledig dag - lördag - och Micke, barnen och jag har tagit en skotertur för första gången denna vinter. Det har varit så kallt den senaste tiden. I dag var det mildare; endast cirka sju minusgrader. Därför passade det bra.
 
Vi körde till ett berg i grannbyn där det finns en jättefin grillkåta. Under vägen dit körde vi genom ett vackert och stämningsfullt snölandskap - ibland genom skogar där snötäckta trädgrenar sträckte sig tätt intill den smala skoterleden. En del sträckor körde vi över is- och snötäckt vatten eller läggdor (åkrar). Tyvärr blev barnen och jag lite jobbigt kalla om händer och fötter, men den eld som vi tände i grillkåtan värmde. Över den grillade vi hamburgare och så drack vi varmchoklad och kaffe.
 
Under vägen dit körde vi förbi ett par älgar och några renar. Så fina! :) Det var så kul att se dem och vackert landskap att köra igenom, däremot kändes det inte precis bekvämt att sitta och småstudsa och kränga hit och dit i skoterkälken och att behöva andas in skoterns bensinångor som stundvis stack i ögonen, men det var det helt klart värt. (När jag skriver blogginlägg brukar jag tänka på att jag inte vill förmedla BARA det roliga och vackra, utan även det eventuellt jobbiga etc, för läsarens skull. Jag orkar inte förklara mer om det just nu, men ni kanske ändå förstår/gissar hur jag tänker kring det. Jag tror dessutom att jag har skrivit om det tidigare.)

Det blir att införskaffa varmare handskar och sockar/skor till både barnen och mig och en skoteroverall till mig, vilket ännu inte har blivit av att jag köpt.
 
Nu har barnen fått mer varm choklad att doppa limpmackor i framför barnprogram på tv. Micke har börjat med maten och jag ska göra lite "nytta" nu, jag med. :) I morgon ska jag vara på mitt jobb igen. Jag ska lägga mig tidigt och läsa ur en bok som jag nyligen har beställt hem. "Två grannar berättar" av Simon Åhdal och Örjan... nånting. .
 
Hoppas att ni har en fin dag, denna lördag!
 
Kram från Mita!
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela