bloggeribloggera.blogg.se

En blogg med hälsotips, pyssel/konst, tankar kring min tro och inblick i min vardag.

Drömmar

Publicerad 2014-06-18 08:00:00 i Hälsa,

Hej!

I går var jag så orkeslös, fysiskt liksom. Jag kände även av lite magkatarr. Jag vet inte riktigt varför. Jag lade mig i varje fall väldigt tidigt och somnade redan strax efter klockan 21. I dag känner jag mig mycket piggare, men det känns som att jag nog behöver ta det lite lugnt i några dagar, slappna av i kroppen lite mer, äta lite nyttigare, kanske motionera.

På tal om att sova, tycker jag att det är intressant med drömmar. Jag tror inte att man bör tro på böcker om drömtydning. Jag tror även att man bör vara lite försiktig med drömtydning, eftersom jag tror att det finns en andevärld. Jag tror alltså inte att det vi kan se är det enda som existerar. Och jag tror att det kan vara så att vi, när vi sover, inte har lika mycket "spärrar". Därför kanske drömmarna även kan bli influerade av antingen Gud eller av onda andemakter. Men jag tror inte att alla drömmar är påverkade av andevarelser; nej, nej. Många drömmar är bara dagrester. Jag tror även att mycket av det som man drömmer innehåller symboler för något annat och att man därför, genom att tolka dessa symbol"bilder" som ibland är lätta för en att förstå vad de handlar om, medan man inte alls förstår en del av de andra symbolbilderna. Eftersom man inte har lika mycket spärrar när man drömmer - i ens drömmar kan liksom allt möjligt och omöjligt hända, eller hur! - kan det dyka upp symbolbilder som handlar om sådant som ligger i ens undermedvetna. Jag tror att man, genom själva drömmandet i sig, bearbetar en del av det som man har gått igenom, liksom.

Jag tror att det finns en del universella symbolbilder, som överlag är lika för alla, men att det inte alltid stämmer. Det är även viktigt att fundera över vad man kände när man drömde en viss sak och att ha med det i ens försök att tolka drömmen.

Tja... Det är vad jag tror. Vad tror du?

Kram från Mita!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela