bloggeribloggera.blogg.se

En blogg med hälsotips, pyssel/konst, tankar kring min tro och inblick i min vardag.

En tung period

Publicerad 2016-03-05 11:32:17 i

Min mage kraschade för några dagar sedan. Det var väl något år sedan sist. Känningar kan jag ha då och då, nästan varje dag, men det var som sagt några år sedan som jag kräktes och hade diarré hela natten. Sedan jag började dricka aloe vera har magen inte kraschat totalt, förutom alltså för någon dag sedan. Det blir då som en rejäl, vanlig magsjuka, men eftersom ingen annan smittas så är det antagligen inte magsjuka. 

Det har dessutom känts allmänt TUNGT och oroligt inombords under senaste veckan/veckorna. 

Nu har det dock börjat kännas bra igen! Jag är så glad och tacksam till Gud för det! :)

Jag har börjat försöka att ta det lite lugnare än förut. Det är så mycket som jag dels vill och dels skulle behöva göra, men jag tvingar mig själv att inte göra så mycket mer än nödvändigt. Jag har gjort upp en planering i kalendern för bestämda dagar när jag t ex ska städa eller veckohandla mat och planerat in en dag när jag ska fortsätta med renoveringen av ett av pojkarnas rum, skrivit in promenader minst en gång per vecka och har bokat in en eller två tillfällen för Micke och mig att göra något kul tillsammans bara vi två. Jag försöker även att tänka positivt om mig själv. Jag har känt mig lite dålig denna tunga period. Men, som skrivet, känns det nu allt bättre. 



Jag har dessutom ansökt (redan innan magen kraschade) om att få gå ned i arbetstid från heltid till 75 % och kommer att få göra det någon gång under våren.

I går pratade jag med en läkare angående min IBS eller vad det nu är och kommer att få ta prover framöver för att se om jag kanske inte tål gluten. Sedan blir det möjligtvis remiss till någon dietist som är kunnig inom mage- och tarmbesvär.

Om ni har något tips mot... typ stress och för att få en bättre självkänsla, så delge gärna i en kommentar till detta blogginlägg! 

Hoppas att ni mår bra! Om inte så kanske även Du behöver göra någon liten eller stor förändring i din tillvaro? En LITEN förändring kan ge STOR skillnad.

Kram från Mita!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela