bloggeribloggera.blogg.se

En blogg med hälsotips, pyssel/konst, tankar kring min tro och inblick i min vardag.

Ta´t lugnt - åtminstone då och då!

Publicerad 2014-01-31 07:00:00 i Allmänt,

 
 
Jag är så sällan utomhus nu för tiden (förutom när jag går till och från bil och buss etc)! Men i förrgår när jag var hemma hela dagen, tog jag en paus i skolarbetet och gick en halvtimmes promenad. Jag riktigt KÄNDE att jag behövde det! 
 
Solen sken! Vackert!
 
 
Jag, liksom varenda en av oss, borde motionera regelbundet samt vara ute i dagsljus åtminstone en stund varje dag. Det är ju helt klart bra för både kropp och själ. Men det är så MYCKET som man BORDE... En del perioder av livet kan det vara svårt att hinna med allt som man borde plus allt som man vill och allt som man måste. Men onekligen är det ju hälsosamt och kan även vara njutbart :) att motionera! Och jag njöt av min promenad i förrgår!
 
Jag passade på att snabb-ta några foton med min mobil. Medan jag gick passade jag även på att ringa och prata med en av mina bästa vänner, som bor långt bort och som jag därför träffar endast ungefär en-två gånger per år (om ens det). Det blir ju lätt så när man har så där fullt upp; att man ofta gör två saker samtidigt för att hinna med så mycket som möjligt av det som man borde, måste och vill. Men då och då behöver man förstås även verkligen VILA! Och det gör jag faktiskt, även om jag nog ofta försöker göra någonting även medan jag vilar, som t ex nu när jag skriver i bloggen samtidigt som jag ligger i min säng under täcket. Eller när jag passar på att fundera över någonting visst medan jag sitter ensam och kör bil (vilket för mig kan vara en vila). Men ibland försöker jag även att "BARA VARA", UTAN PRESTATION. Jag tycker om att ha alldeles tyst omkring mig, att slappna av i hela kroppen medan jag t ex iakttar fönsterlampans vackra skugga som avtecknar sig mot väggen.
 
...eller att ligga och blunda och för varje utandning försöka slappna av lite mer (Det finns ju muskler även i t ex ansiktet; panna, läpparna etc), tills jag inte kan slappna av mer än jag redan gör och sedan bara ligga där och lyssna på ljud samt låta alla tankar som kommer bara flyga bort igen, ungefär som att blåsa iväg små vita moln som råkar dyka upp i ens synfält eller nåt... :) Det är ett tips (som jag i min tur och fått och två andra personer och satt ihop till min egna favoritavslappningsövning). Den avslappningsövningen kan man även göra när sitter eller står upp, så gott det går.
 
Men även MEDANS jag gör en massa; om jag någon dag har väldigt fullt upp, kommer jag ibland ihåg att påminna mig själv om att;
    mitt i allt detta
    liksom ändå TA DET LUGNT
och om möjligt ta en sak, eller åtminstone en dag, i taget
                                      ...vilket brukar vara lättast om jag har PLANERAT, så att jag känner mig säkrare på att hinna allt som jag måste göra inom en viss dag och antecknat dessa göromål i min kalender och ibland på handen, så att jag slipper försöka komma ihåg vad jag ska göra härnäst och istället lättare kan lämna det till sedan och vara i nuet; som sagt: ta en sak i taget och att ...liksom ta det lugnt även om jag skyndar mig (Hoppas att ni förstår hur jag menar!).
 
Nä, nog för nu!
 
Ta´t lugnt! ...åtminstone då och då! :)
Kram från Mita!
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela