bloggeribloggera.blogg.se

En blogg med hälsotips, pyssel/konst, tankar kring min tro och inblick i min vardag.

Inte så lätt som inredningsmedia påstår

Publicerad 2017-12-22 22:54:00 i Gud, Inredning, Tankar, högtider,

I bloggar, tidningar och inredningsprogram på tv verkar allt hemmafix lätt som en plätt. I verkligheten erfar jag något störande annat.
 
I år har jag sytt julgardiner till våra köksfönster. Röda gardiner skulle göra så mycket för julstämningen, tänkte jag, särskilt som vi inte har några tomtar utan bara änglar och sådant hemma i vårt hus.
 
I dag skruvade Micke upp hängare till kirchstängerna. I ett av fönstrena är det nu en sort som på bilden nedan:
(Jag vet; dålig bild p.g.a. dålig mobilkamera.)
 
...och på de andra fönstren är det följande sort:
 
De förstnämnda stoppar köksgardinens tyg innan det har nått rundningen. Det blev inte så fint, tyckte vi.
 
Med den andra sortens upphängningsannordning kan man få tyget att följa med svängen in mot väggen, MEN!!!! då hänger gardinen snett, eftersom det av någon störande och obegriplig anledning finns endast ett hål i den ena änden av kirchstången och två hål i den andra änden, så stången hänger alltså inte likadant på båda sidor. Suck!! Så jag tror inte att det blir några julgardiner under denna jul.
 
Och så är det det här med granar inomhus...:
 
Tidigare i advent gick jag ut och högg ned en liten adventsgran och ställde den i en glasburk inuti en stor urna med vacker patina. Modernt gammeldagst med känsla. Det blev jättefint, tyckte jag!
 
MEN!!! granen står snett hur mycket jag än har försökt att stötta upp den med charmiga vedklabbar i urnan.
 
 
...och eftersom det inte är helt lätt att pricka glasburken när man ska vattna trädet, hamnade i kväll en del vatten utanför och började droppa genom urnans botten och den gamla träpallen ned på trägolvet, som kan förstöras för evigt av vattenpölar. Två ugnsformar och en handduk räddar det förhoppningsvis. Snyggt... not! 
 
 
 
Media, som exempelvis bloggar, kan verkligen ge en förskönad bild av verkligheten!
 
Men ikväll, efter jobbet, gick jag en halvtimmes promenad, vilket var jättelänge sedan. Stjärnhimlen ovanför mig var verkligen perfekt och något att njuta av... Inget slår det som Gud har skapat. Naturen är väl egentligen jordens vackraste omgivning att kunna befinna sig i..., så varför egentligen sträva så mycket efter ej nödvändiga ting...? Och ändå fortsätter jag med att göra det... men jag vill prioritera att vara ute i naturen oftare. 
 
God jul! (...och jag vet att jag inte har lagt ut någon adventskalenderlucka på ett tag, men det blev mycket annat. Ni klarar er nog. ;))

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela